sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Suo, kuokka ja ikiholdaus


Olen viime ajat murehtinut sitä, miten voisin ikuisesti vain holdata sijoituksiani myymättä niitä koskaan. Viimein keksin erinomaisen ratkaisun.

Eläkkeeni tulee aikanaan olemaan vaatimaton, joten sen avulla ei todennäköisesti hirveästi reissailla tai tarjoilla nuorille naisille drinkkejä baareissa. Onneksi olen kuitenkin alalla, jossa keikkatöihin tekeminen on helppoa ja työvoimapula on aika iso. 

Laskin, että jos tekisin vuosittain 26 viikkoa opetustöitä keskimäärin 10h viikossa, tienaisin vuodessa bruttona varmaan suunnilleen:

30€/h x 10h x 26 = 7800€ (en osaa kovinkaan tarkasti arvioida sijaisen tuntipalkkaa)

Vaikka palkan marginaaliveroprosentti olisi aikanaan huikea 40, jäisi tuosta käteen 4680€ eli lähes 400€/kk. Jos saan eläkkeeni avulla katettua elämisen juoksevat kulut, voin tuon 4680€ tuhlata esimerkiksi matkusteluun. 

Tämä suunnitelma perustuu optimistiseen oletukseen, että elän (terveenä) eläkeikään saakka. Jos niin ei käy, pitää tyytyä kohtaloon. Joka tapauksessa halukkuus, valmius ja kyky työskennellä hieman myös eläkkeeltä käsin vähentää säästöpaineita varsinaisen työuran ajalta. Voin siis ottaa koko loppuelämäni hieman rennommalla asenteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit