perjantai 9. helmikuuta 2024

Kara saifu do - Tyhjän lompakon tie



Olen viime kuukaudet sijoittanut EMU-alueelle sekä OMXH25:n. Tarkoitukseni on saada salkkuun sopiva määrä sijoituksia, joissa ei ole valuuttariskiä. En tätä siivua tarvitse ennen kuin alan myydä sijoituksiani. Toisaalta olen kärsimätön ja haluaisin tuon allokaatioon heti valmiiksi. Kiirehtimällä altistan salkkuni kuitenkin ACWI IMI:ä heikommalle tuotolle. Yritänkin nyt jatkossa pakottaa itseni sijoittamaan kuukausittain palkasta robottimaisesti SPYI-ETF:n eli ACWI IMI:n. Mikäli kuitenkin saan jostain ylimääräistä rahaa esimerkiksi lainaa ottamalla, omaisuutta myymällä tai perinnön kautta, sijoitan ne rahat SXR7:n ja Seligson OMXH25:n. 

Kun salkku aikanaan ylittää 200 000€ kriittisen rajan, puntaroin asiaa uudelleen. Seuraavan reilun viiden vuoden aikana uskon ja toivon kykeneväni sijoittamaan palkastani 35 000- 40 000€ uutta rahaa markkinoille.

SPYI (eli ACWI IMI) on tuottanut 1994-2024 välisenä aikana reaalisesti noin 5,40% vuodessa. Samalla aikavälillä IS3N (Emerging Markets IMI) on tuottanut vain noin 2,46% reaalisesti. Edes kolmessa vuosikymmenessä ei olisi lisäriskin haaliminen lyönyt leiville. Kaltaiseni köyhän ei kannata riskeerata tuottoja poikkeamalla ACWI-polulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit