Tämä on vanha suunnitelma. Tässä on uusin sijoitussuunnitelmani:
https://faijanfinanssit.blogspot.com/2022/02/paivitys-sijoitussuunnitelmaan.html
Kuten aiemmin olen kirjoittanut, eivät rahasto- ja ETF-sijoitukseni ole globaalissa markkinapainossa. Oikea markkinapaino olisi tällä hetkellä tietääkseni sunnilleen:
Kehittyneet markkinat 74% (EUNL)
Kehittyvät markkinat 14% (IS3N)
Pienyhtiöt (IUSN) 12%
Jotta salkkuni pääsisi hieman lähemmäs tuota allokaatiota, teen seuraavat toimet:
Joulukuun alussa myyn Seligsonin rahastoja alle 1000 eurolla (kehittyneet markkinat ja hieman Phoebus-rahastoa). Tammikuussa myyn Seligsonin Suomi-rahastoa myöskin hieman alle 1000 eurolla. Nämä rahat sijoitan S&P 500 -indeksiin SXR8-ETF:n kautta. Kyseisessä rahastossa juoksevat kulut ovat vain 0,07%, kun ne esimerkiksi Seligsonin Kehittyvät markkinat -rahastossa ovat noin kymmenkertaiset. Salkkuni tarvitsee hieman lisää altistusta Yhdysvaltoihin ja erityisesti S&P 500 -indeksiin.
Tämän lisäksi sijoitan jatkossa vain EUNL:n. Jatkan EUNL:n sijoittamista kuukausittain niin pitkään, että kehittyvien markkinoiden (IS3N) sekä pienyhtiöiden (IUSN) osuus vastaa markkinapainoa. Näillä näkymin kehittyvät markkinat (IS3N) tulee takaisin kuukausisäästöön kun salkkuni koko on noin 100 000e ja pienyhtiöt (IUSN) kun salkkuni koko on noin 165 000e.
Eli lyhyesti: näillä näkymin sijoitan pelkästään EUNL:n ainakin 2-3 vuoden ajan. Tämän jälkeen sijoitan EUNL + IS3N -komboon arviolta ainakin muutaman vuoden ajan. Lopuksi otan kyytiin myös IUSN:n, jonka jälkeen sijoitan vain EUNL + IS3N + IUSN -kolmikkoon markkinapainojen mukaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti