perjantai 20. marraskuuta 2020

Sanoo yhtä, tekee toista

 


Pieni päiväkirjanomainen päivitys tämän päivän säädöistä.

Niinhän siinä sitten kävi, etten kuitenkaan jaksanut odottaa ensi kuun puolelle. Ostin tänään S&P 500 -indeksiin sijoittavaa SXR8-ETF:ää 6kpl eli noin 1800 eurolla. Samalla laitoin myyntiin Seligsonin Suomi-rahastoa alle 1000 eurolla. 

Tammikuussa aion myydä Seligsonin kehittyvät markkinat -rahastoni ja hieman Phoebus rahastoa, jälleen alle 1000 eurolla, jotta vältyn verojen maksulta. 

Nyt sain nuo SXR8-ostot alta pois, joten voin keskittyä tulevat vuodet tankkaamaan EUNL:ää kuukausisäästön kautta. Tässä linkki tuohon eunl:ään:

https://www.blackrock.com/fi/yksityinen-sijoittaja/tuotteet/251882/ishares-msci-world-ucits-etf-acc-fund

EUNL:ssä USA on noin 65% painolla tällä hetkellä, joten sijoittamalla tuohon ETF:n saan ihan mukavasti lisättyä salkkuni altistusta Yhdysvaltoihin sekä myös S&P 500 -indeksin yrityksiin.

Uskon, että yhdysvaltalaisilla yrityksillä on hyvä tulevaisuus myös kymmenien vuosien aikajänteellä. Yhdysvalloissa on ihmisillä kova työmoraali ja politiikassa mennään yleensä bisnes edellä tai ainakin se vahvasti huomioiden. Lisäksi koko maan historiallinen kehitys perustuu ajatukselle siitä, että kenellä tahansa pitää olla vapaat kädet yrittää ja menestyä. Myin Suomea ja ostin USA:a. Se kertonee aika paljon, millaisena näen Suomen tulevaisuuden ja vallitsevan ilmapiirin työn ja yrittämisen saralla. USA toimii sopivana hedgenä suomalaista sosialismia, yrittäjyyden väheksymistä ja yleistä flegmaattisuuutta vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen seitsemän vanhaa blogikirjoitustani. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi ...

Suosituimmat tekstit