lauantai 29. huhtikuuta 2023

Köyhällä ei ole varaa moraaliin?



Huhtikuun nettotulot: 2440€

Menot: 810€

SÄÄSTÖÖN: 2440€ - 810€ = 1630€

SÄÄSTÖPROSENTTI: 1630€ : 2440€ = 66%

Osakemarkkinoille: reilut 500€

Varat:
Käteinen: 5900€
Rahasto- ja ETF-sijoitusten arvo: 115 000€
Salkun koko 8,0 kertaa elämisen vuosikulut.
Asuntolaina on maksettu. Muutakaan lainaa ei ole. Asuntoa en edes laske varallisuudeksi. Asunnon voi juoda, muttei sitä voi syödä. Asunto on kuluerä. Vain likvidit varat tuovat elämään vapautta.  

Likvidit varat yhteensä: 121 000€

SAARNA:

Olen tehnyt viime aikoina ikäviä havaintoja Sapiensien kanssa keskustellessani. Osa on kauhistellut sitä, että Ukrainaan syydetään hirmuisia määriä rahaa, ja että tämän johdosta suomalaiset köyhtyvät. Reilussa vuodessa tuntuu monen ihmisen ajatukset muuttuneen solidaarisuudesta ukrainalaisia kohtaan pelkän oman lompakon tuijotteluun. Vaatimattoman Homo-otantani pohjalta veikkaan, että useimmiten nämä ovat melko pienituloisia. Olenkin tästä vetänyt suoran johtopäätöksen siitä, ettei köyhällä ole varaa moraaliin. Käyhän ahkerasti töissä ja kerrytä varallisuuttasi, jotta sinun ei tarvitse heti ensimmäisten vastoinkäymisten jälkeen myydä moraalista kompassiasi puoli-ilmaiseksi Putlereille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit