perjantai 11. kesäkuuta 2021

Lähitulevaisuuden taloustilanteeni



En ole varmaan aiemmin tästä maininnut, mutta olen tällä hetkellä taloudessani ainut, joka on työelämässä. Vaimoni palaa töihin kesän jälkeen syksyllä. Tuo tarkoittaa sitä, että minun osuuteni perheen kuluista tulee lähitulevaisuudessa pienenemään. Viime vuonna kulutin 1550€/kk, joten oletan että lähikuukausina tuo kulutus putoaa jonnekin 1250€ kieppeille. Kaikenlaisia ikäviä yllätyksiä voi kuitenkin tulla, joten arvioin kulutukseni asettuvan noin 1450 euroon. 

Nyt kun en tee enää ylitöitä, palkkani tulee olemaan arvioni mukaan nettona noin 2180€/kk. Tuo tarkoittaisi sitä, että säästöön/sijoitettavaksi jäisi:

2180€ - 1450€ = 730€

Säästöprosentti tulee siis olemaan arvioni mukaan:

780€ : 2180€ = 33%

Eli toisin sanoen vuodessa saan säästöön neljän kuukauden elämisen kuluja vastaavan summan. Todellisuus saattaa kuitenkin olla jotain aivan muuta, sillä olen viimeisen reilun vuoden aikana laittanut kaiken liikenevän rahan sijoituksiin. Pankkitilillä vallitseekin aikamoinen tyhjiö, joten mahdolliset isohkot ylimääräiset menot tulevat vaikuttamaan melko voimakkaasti kykyyni sijoittaa. Jos kulutukseni pysyisikin viime vuoden tasolla, pystyn sijoittamaan vähän yli 600€/kk. Kummelin sanoin: ”Ei työllä, ei taidolla, ei tuskalla, ei järjellä, vaan Tuurilla!”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit