maanantai 30. syyskuuta 2024

Syyskuu 2024

 

Enjoy life. There is plenty of time to be dead.”

 - Hans Christian Andersen

Syyskuun nettotulot: 2981€ (Note to Self: Älä koskaan äänestä Kokoomusta.)

Menot: 925€

Osakemarkkinoille: alle 1100€ 

Sijoitusprosentti suhteessa nettopalkkaan:  36%

Varat:
Käteinen: 16 800€
Rahasto- ja ETF-sijoitusten arvo: 162 000€

Salkun koko noin 10 kertaa elämisen vuosikulut.
Asuntolaina on maksettu. Muutakaan lainaa ei ole. Asuntoa en edes laske varallisuudeksi. Asunnon voi juoda, muttei sitä voi syödä. Asunto on kuluerä. Vain likvidit varat tuovat elämään vapautta.  

Mietteitä: 
Sijoitusprosentti suhteessa nettopalkkaan oli vaivaiset 36%. Kulut olivat kuitenkin 925€ eli melko kohtuulliset kun huomioi, että elätän itseni lisäksi tyttärenikin elämää. Tämän johdosta en kuluttanut euroakaan itseeni (en laske tähän lisäravinneproteiinia). Nappikuulokkeistani kuuluu enää toisesta korvasta. Raaskisinkohan ostaa uudet? Tuollaisia puolihalvaantuneita nappikuulokkeita omistan jo 3kpl. Taitavat tuhoutua bodatessani ruumiini luurankolihaksia (muitakin kuin oikeaa forkkuani) samalla kun kuuntelen Tapio Rautavaaraa, Kari Tapiota ja Irwin Goodmania. Välillä toki myös John Boglen äänikirjoja.

Töissä on ollut kiireistä ja välillä on ollut hetkellinen raivokohtauskin lähellä. Olen kuitenkin niellyt ahdistukseni ja tukahduttavat tunteeni. Verenpaineita en ole kuitenkaan uskaltanut mitata. Viikonloppuisin olen ollut väsynyt ja suureksi häpeäkseni (sekä verilinjani) skippasin jopa yhden treenin. 

Olen viime aikoina lueskellut Homo Sapiensin ja muiden Homo-sukuisten ihmisapinoiden muinaista historiaa. Tämän tuloksena olen hahmotellut Lean FIRE -budjettia. Tulin siihen tulokseen, että ihminen tarvitsee vain lämpöä ja ravintoa. Jos asustelee pakussa ja elelee eteläisessä Euroopassa, laihaan fireen tarvitaan vain noin 300-500€/kk. Olen siis taloudellisesti riippumaton sillä sekunnilla kun olen valmis luopumaan turhasta kermaperseilystä. Töihin onkin nykyään aiempaa mukavampi mennä kun tietää, ettei enää tarvitsisi. Donnerin sanoin: lukeminen kannattaa aina. Sivistys on portti vapauteen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit