lauantai 1. kesäkuuta 2024

Faijalaisuus ja perintö


Faijalaisuuden ytimessä on puhdasoppinen suhtautuminen perintöön. Kaikki muut suhtautumistavat ovat absoluuttisesti syntiä. Niin maan päällä kuin muuallakin universumissa. Nyt ja aina.

Varallisuus, jonka perit, ei ole sinun, vaan verilinjasi varallisuutta. Olet vain varojen väliaikainen haltija ja suojelija. Olet yksi lenkki ikuisuuteen kurkottavassa elämän ketjussa. Perintö ei ole vain finansseja, se on elinvoimaa. Elämän eliksiiriä.

Elämä tulee rahoittaa etupäässä itse kerätyillä varoilla, ei perinnöllä. Perinnöstä voi nostaa vuosittain ulos enintään 3,0% varojen määrästä. Tärkeintä on kuitenkin suojella perityn pääoman ostovoiman riittävyys seuraavillekin sukupolville. Kunnioitetuin olkoon hän, joka ei ole kuormasta lainkaan syövä. 

Pidän huolen siitä, että tyttäreni aikanaan toteuttaa oppia puhtaasti eikä häpäise esi-isiään ja tulevia jälkipolvia. Jos hän kuitenkin lankeaa syntiin, syytän asiasta raskaasti ennen kaikkea itseäni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit