lauantai 30. syyskuuta 2023

Mitä saan 200 000€ salkulla?


Tavoitteenani on nopealla aikataululla saavuttaa 200 000€ salkku. Kun olen tavoitteeni saavuttanut, voin tämän jälkeen vuosittain päättää, miten haluan elää. Voin esimerkiksi:

- Downshiftata töissä ja lopettaa uuden rahan sijoittamisen.

- Tehdä edelleen melko paljon töitä, mutta törsätä palkkani matkoihin, harrastuksiin, huvituksiin jne.

- Downshiftata hieman, mutta edelleen sijoittaakin hieman. 

- Tehdä 100% työaikaa, mutta talvella (ottaa palkatonta vapaata ja) elää viikko tai muutama ulkomailla. Tai vaihtoehtoisesti lomailla Suomessa.

- Tehdä täyttä työaikaa, elää säästeliäästi ja sijoittaa melko merkittävä siivu tuloista pörssiin.

Yllä listaamani asiat saattavat hyvinkin onnistua ilman, että koskaan myyn salkustani mitään. Tällöin tyttäreni perii aikanaan mukavan potin rahaa. Hän saattaa meiltä molemmilta vanhemmilta periä yhteensä niin paljon, että sillä melkein jo saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden (esimerkiksi perintöverojen jälkeen 500 000€).

200 000€ salkku on jo sen verran iso, että se tarjoaa euromääräisestikin melko paljon tuottoja, joten ei ole suuria paineita saada palkasta sijoitettua uutta rahaa pörssiin. Sillä saan myös parannettua eläkettäni aikanaan mukavasti. 

Horisontissa siintää vapaus, onni ja hyvä elämä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit