sunnuntai 27. elokuuta 2023

Elämäni vaihtoehtoiset polut


^ Harvalukuiset ovat päivät Auringon alla. Nyt jo ruokkivat flooraa ja faunaa.

Polku 1

Teen 100% työaikaa ja säästän ahkerasti, kunnes salkku on 10 kertaa elämisen vuosilukujen kokoinen. Tämän jälkeen jatkan 100% työaikaa, mutta törsään palkasta käteen jäävän osan elämän huvituksiin. Annan salkun kasvaa koko lopputyöuran ajan.

Polku 2

Teen 100% työaikaa ja säästän ahkerasti, kunnes salkku on 10 kertaa elämisen vuosikulujen kokoinen. Tämän jälkeen teen eläkeikään saakka lyhyempää työaikaa.

Polku 3 

Teen 100% työaikaa ja sijoitan ahkerasti. Vapaaherraudun 7-8 vuotta ennen virallista eläkeikää. Salkun tulee olla niin iso, että kuoltuani jää vielä mukavasti perittävää.

Polku 4

Lopetan säästämisen ja aloitan töiden downshiftaamisen heti. 

Polku 5

Lopetan säästämisen heti, mutta jatkan 100% työaikaa. Tuhlaan palkkani joka kuukausi johonkin.

Polku 6

Irtisanoudun ja teen sijaisuuksia. Edellyttää melko isoa salkkua, sillä sijaisuuksia ei välttämättä ole kovinkaan hyvin tarjolla.

Kaikissa niissä tapauksissa, joissa downshiftaisin, palkkani laskisi ehkäpä jopa nettona enemmän kuin työmäärä. Tämä johtuu siitä, että palkkani määräytyy opetustuntien mukaan, mutta työ sisältää todella paljon muutakin kuin opetusta. Sen takia en pidä downshiftaamista ainakaan vielä ensisijaisena vaihtoehtona. Tuleva eläkekin pienenee, mitä aiemmin downshiftaisin.

Yritän löytää työstäni joka päivä hyviä puolia. Yksi hyvä puoli on, että työpäiviä on vuodessa vain noin 200, joten vapaapäiviä on 165 : 365 = 45%.

Yritän olla ajattelematta tulevaisuutta liiaksi. Koitan ensin kasvattaa salkun 10 kertaa vuosikulujen kokoiseksi ja vasta tämän jälkeen mietin jatkoa.

”Life is what happens while you are busy making other plans.”

- John Lennon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit