lauantai 3. joulukuuta 2022

Vanguard FTSE Developed World UCITS ETF (Acc) | VGVF


”For what shall it profit a man, if he gains the whole world, and suffers the loss of his soul?”

-Jesus Christ

Löytyy tickerillä VGVF. 

Kauaa ei mennyt, kun taas muutan suunnitelmaa. Muutos on kuitenkin lähinnä kosmeettinen. 

Vanguardin VGVF-ETF on kasvanut jo lähes 800 miljoonan euron kokoiseksi. Sen juoksevat kulut ovat vain 0,12% EUNL:n 0,20% sijaan. VGVF:n tracking difference on parina vuotena ollut 0,14% pienempi kuin EUNL:n. Sijoittamalla VGVF:n voin siis olettaa saavani viilattua kuluja hieman alemmas. Kulusäästö on kuitenkin pieni. Sen sijaan sijoittamalla osan rahoistani VGVF:n, saan hieman lisää rahastokohtaista hajautusta. Vanguardilla on myös erinomainen maine ja se on tunnettu siitä, että se pyrkii laskemaan rahastojensa kulut kilpailijoitaan matalammalle. 

VGVF sijoittaa lähes samoihin yhtiöihin ja lähes vastaavilla painolla kuin EUNL. Molemmat sijoittavat kehittyneiden markkinoiden suuriin ja keskisuuriin yhtiöihin. Suurin ero on, että VGVF:n seuraama indeksi hyväksyy myös Etelä-Korean kehittyneeksi markkinaksi. Sen paino VGVF:ssä on kuitenkin vain prosentin luokkaa, joten ero EUNL:n on hyvin pieni.

EUNL:n etu on sen jäätävän iso koko eli noin 45 miljardia dollaria. VGVF sen sijaan on hieman alle 800 miljoonaa euroa eli noin 800 miljoonaa dollaria:

https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE00BK5BQV03#overview

VGVF kuitenkin kasvaa ihan mukavaa tahtia:

Aion jatkossa sijoittaa VGVF:n. Todennäköisesti jossain vaiheessa sijoitan myös EUNL:n, mutta koska VGVF:n paino salkussani on tällä hetkellä hyvin pieni, panostan lähivuodet VGVF:n.

Paljonko VGVF:n avulla voin sitten olettaa saavani kulusäästöä EUNL:n verrattuna esim seuraavan 20v aikana? Vaikea sanoa, mutta varmaankin yhden etelänmatkan verran. Vaihtoehtoisesti voin irtisanoutua töistä kuukauden verran etuajassa. 

Tässä vielä eri ETF:ien kokonaiskulut vuosilta 2020 ja 2021 (IWDA = EUNL). 
GTD kertoo kokonaiskulut. Mielestäni SPPW:n kulut olivat yllättävän isot ja IS3N:n yllättävän pienet. VGVF vaikuttaa olevan lean and mean money machine!







3 kommenttia:

  1. Jos sinulla ei olisi kehittyvät jo valmiiksi ylipainossa, sijoittaisitko tämän sijaan IUSQiin?

    VastaaPoista
  2. Tykkään sijoittaa kehittyville markkinoille erillisen ETF:n kautta. Tähän olen sijoittanut:
    https://www.blackrock.com/fi/ammattimainen-sijoittaja/tuotteet/264659/ishares-msci-emerging-markets-imi-ucits-etf

    VastaaPoista
  3. Ja syy, miksi haluan sijoittaa kehittyviin ja kehittyneisiin markkinoihin erillisillä ETF:illä, löytyy yläkulmassa olevasta linkistä (päivitetty sijoitussuunnitelmani):
    ”Olen sijoittanut erillisellä ETF:llä (IS3N) kehittyville markkinoille, jotta voin vanhana myydä sen halutessani pois. Roistovaltioihin ei välttämättä ole luottaminen. Voivat pahimmassa tapauksessa jopa anastaa ulkomaisten sijoittajien rahat. Kehittyvien markkinoiden osuus ACWI:sta saattaa vuosikymmenien aikana nousta pelottavan isoksi.”

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit