sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Orjan selviytymisstrategiat”Work is where dreams go to die.”

- an unknown genius

 Listaan tänne (sitä mukaa kun keksin) ideoita siitä, miten voisin jatkossa jaksaa elämääni työn orjana paremmin. 

1. Teen töitä myös viikonloppuisin:

Jatkossa teen vähintään tunnin verran töitä myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Näin tasaan työn kuormitusta pitkin viikkoa. Lomilla toivon mukaan ehdin palautua.

2. Laitan liikuntaharrastukseni ylläpidolle lokakuun alusta jouluun saakka:

Työnantajani tekee minulle vuosittain päivittäiset eturauhastutkimukset lokakuun alusta joululoman alkuun saakka. Aiemmin tuo toimenpide on tehty keitetyillä porkkanoilla, mutta viime vuonna ne vaihdettiin täysin yllättäen pesäpallomailoihin. Kuulemma keppi toimii porkkanaa tehokkaammin. Jotta kropan lihakset rektumia myöten olisivat mahdollisimman rennot, harrastan liikuntaa tulevat vuodet selvästi kevyemmin lokakuun alusta jouluun saakka. Näin toivon vähentäväni toimenpiteen fyysistä rankkuutta, ehkä samalla hieman psyykkistäkin. Tuona aikana on siis tarkoitus harrastaa vain korkeintaan ylläpitävästi. Vuoden muut kuukaudet voin panostaa harrastukseeni aavistuksen enemmän.

3. Teen työt vasurilla

Uunoa käskettiin armeijassa kirjoittamaan asiakirjat kirjoituskoneella puhtaiksi nopealla aikataululla. Uuno teki työtä käskettyään. Saattoihan siinä hieman kirjoitusvirheitä tulla, mutta aikaa säästyi. Samaa metodia ajattelin yrittää itsekin. Ja siis tämähän on myös esimieheni kehotus. 

4. EI

Työpaikallani on pari kollegaa, jotka sanovat lähes kaikkeen ei. Koitan itsekin käyttää tuota sanaa useammin.

5. Nakki piilossa nakkipiilossa

Mitä enemmän hengaa työpaikalla, sitä enemmän saa kollegoilta pyyntöjä, ehdotuksia, narinaa ja erilaisia nakkeja. Jotta nakki ei napsahda, alan vältellä kollegoja/esimiestäni parhaani mukaan ja koitan eleilläni ja vähäpuheisuudellani viestiä, että parempi olisi pysyä hieman loitommalla. Työparini kanssa hommat luistavat ja tuemme toisiamme. Häneen pidän läheiset välit.

Jatkuu myöhemmin, kuten orjuutenikin...


1 kommentti:

  1. Pääoman tuotto on kyllä kiva keksintö. Kun pääoma tekee töitä, voi itse olla vapaalla.

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen seitsemän vanhaa blogikirjoitustani. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi ...

Suosituimmat tekstit