lauantai 24. huhtikuuta 2021

Tilannepäivitys salkun sisällöstä ja sijoitussuunnitelmasta


Salkkuni sisältää melko ison määrän erilaisia rahastoja ja ETF:iä, joten on todella vaikea pysyä kärryillä, kuinka suuri paino milläkin maalla on salkussani. Ensi kuussa ostan vielä SXR8-etf:ää (S&P 500 -indeksiä) 4kpl eli noin 1400 eurolla. Tuon oston jälkeen salkkuni näyttää tältä:

USA 50%

Muut maat 50% (josta Eurooppa 19,9%)

      Pienyhtiöt 26,5% (IUSN)

      Kehittyvät markkinat 17% (IS3N)

En edes jaksa selvittää, mitkä mahtavat olla Japanin, Kanadan jne painot. 

Omistamieni ETF:ien juoksevat kulut ovat keskimäärin 0,225%. Kaikkien sijoitusten juoksevat kulut ovat noin 0,27%.

Ensi kuussa USA:n osuus on noin 50%, joten ajattelin tämän jälkeen ostaa jatkossa vain EUNL:ää. EUNL:ssä USA:n osuus on noin 66%, joten ostamalla EUNL:ää saan hitaasti jatkossakin nostettua USA:n osuutta salkussani. Kun kehittyvät markkinat (IS3N) on enää noin 14% salkustani, lisään IS3N:n kuukausittaisiin ostoihini. Salkkuni on tällöin todennäköisesti jo yli 100 000e kokoinen. Kun pienyhtiöiden osuus (IUSN) on enää noin 13%, lisään senkin vielä kuukausittaisiin ostoihin. Tällöin salkkuni koko on todennäköisesti vähintään 180 000€. 

Jätän itselleni kuitenkin vapauden välillä ostaa ylimääräisiä osuuksia SXR8:a, mikäli suunnitelman orjallinen noudattaminen alkaa tuntua liian tylsältä. Lisäksi myyn vuosittain alle 1000 eurolla perinteisiä rahastoja (joissa hieman korkeat kulut), ja ostan niillä SXR8:aa. 

Noudattamalla tätä suunnitelmaa, ei liiemmin enää tarvitse miettiä, paljonko tulisi rahaa allokoida minkäkin maan tai maanosan indeksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit