maanantai 7. elokuuta 2023

Vuodet hupenevat

 


Yllä olevassa kuvassa on yhteensä 40 ruutua. Suunnilleen tuon verran minulla on vuosia takana. Mikäli olen hyvin onnekas, on tuon verran elinvuosia myös edessä. Olen siis todennäköisesti jo elämäni jälkimmäisellä puoliskolla. Kun katson ruudukkoa, päällimmäinen tunne on, että aikaa on parhaassakin tapauksessa vähän enää jäljellä. 

Mikäli tekisin ahkerasti töitä ja sijoittaisin noin 25% nettopalkastani, voisin todennäköisesti eläköityä 20 vuoden päästä. Tuolloin tekisin mustien ruutujen edestä vielä palkkatöitä ja vapaaherrana/eläkeläisenä olisin valkoisten ruutujen määrän verran, eli 20 vuotta. Toisaalta mitään takeita ei ole siitä, että pörssi tuottaa riittävästi, tai että enää elän useita vuosikymmeniä.

40 vuodesta tulen nukkumaan kolmanneksen eli noin 13 vuotta, joten jäljelle jää 27 vuotta hereilläoloaikaa. Töissä ja työmatkoilla vietän aikaa vielä vähintään viiden vuoden verran, joten jäljelle jää korkeintaan 22 vuotta vapaa-aikaa hereillä. Tuostakin menee vielä minimissään pari vuotta kaikenlaisiin pakollisiin askareisiin, joten todellista vapaa-aikaa hereillä on maksimissaan 20 vuoden ajan.

Aika on ihmisen kallisarvoisin omaisuus. Se kannattaa kuluttaa viisaasti.

Katsumoto: Like these blossoms, we are all dying. To know life in every breath, in every cup of tea, in every life we take, is the way of the warrior.

Algren: Life in every breath.

Katsumoto: That is Bushido.

- The Last Samurai


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit