sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Neljännesvuosisata ruumiin metafysiikkaa

Serratus Anteriorit sanovat hyvää huomenta aamuauringolle.

Ensi kesänä tulee allekirjoittaneella 25 vuotta täyteen bodailua. Sen huomaa pikkuhiljaa jo nivelissä. Ei ne vuodet, vaan kilometrit. Ajattelin kuitenkin juhlistaa ensi vuoden merkkipaalua meditoimalla itseni hieman parempaan kuosiin. Lihasta en enää tule saamaan, mutta jos pääsisin jonkin verran parempaan tikkiin. Toivottavasti saan samalla ajatuksia pois sijoittamisesta ja rahasta.

En enää jaksa tiukkoja dieettejä saati kaloreiden laskemista, joten ajattelin kiristellä kondista hyvin hyvin hitaasti vuoden ajan, ehkä pidempäänkin. Syön vähemmän herkkuja ja treenaan salilla metabolisemmin eli pitämällä sykkeen korkealla. Koska polvet ovat jo hieman huonossa kunnossa, teen etureisille enemmän pumppitappoa. Yläkropalle teen lyhyempää sarjaa, sillä yläkropan nivelet tuntuvat olevan paremmassa hapessa. 

En kuitenkaan jatkossa noudata treeneissäni minkäänlaista sarjapainoprogressiota tai tarkkaa ohjelmaa. Tavoitteena on kyetä treenaamaan hautaan saakka koko kropan lihaksistoa ilman pahoja kipuja. Tässä yksi esimerkki treeneistä (A:n ja B:n välissä 50-90s sarjatauot):

1. Jalat ja vatsa:

1a) jalkaprässi 5x10-20

1b) reisikoukistus 5x8-10

2b) kyykky 5x6-10

2b) reisikoukistus 3x8-10

2c) vatsa 2x10-20


2. Yläkroppa:

1a) penkki tanko ja/tai käsipainot 5x6-10

1b) alataljasoutu ja/tai soutu kp 5x7-12

2a) flyes kp (vinopenkissä) rinnalle 2x7-12

2b) leuat ja/tai ylätalja 4x7-10

3. viparit sivuolkapäille 2x

4. SJMV 2x6-10

5a) dippi ja/tai ojentajapunnerrus ylätaljassa 4x6-10

5b) takaolkapäälaite 4x8-10

5c) hauis kp 4x6-10

Tavoitteenani on pysyä terveenä ja näyttää siedettävältä, tai ainakin paremmalta kuin 95% ikäluokastani. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä helpommaksi sen luulisi tulevan, jos vain pysyn terveenä. Olisi myös hienoa olla kuusikymppisenä paremmassa kondiksessa kuin suurin osa parikymppisistä pelikonsolisotureista. Rasvaprosentin haluan pitää ympäri vuoden sellaisena, että Serratus Anteriorit piirtyvät fleksatessa hyvin ihon läpi. 

Jos Jumala suo…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit