tiistai 13. joulukuuta 2022

Mikä on sijoitushorisonttisi?


Mikä on sijoitsuhorisonttisi? Moni vastaa esimerkiksi että 10-20 tai 20-30 vuotta. En ymmärrä alkuunkaan, mitä vastaajan päässä pyörii. 

Itselleni koko sijoittamisen idea on luoda salkku, joka antaa turvaa, liikkumavaraa ja tuottoja/kassavirtaa koko elämäni ajan. Ei lypsävää lehmää ole mitään järkea teurastaa. Korkoa korolle alkaa muutoinkin purra parhaiten vasta useiden vuosikymmenien kuluttua. Se on kuin viini, joka vain paranee vanhetessaan.

Olen viime aikoina miettinyt lähestyvää kuolemaani. Onneksi olen valinnut ETF:t niin, että uskon niiden olevan olemassa ja voivan hyvin vielä tämän vuosisadan loputtuakin. Sijoitukseni ovat siis uskoakseni hyvässä turvassa ja toivon, että tyttäreni periessään pitää kiinni noista ETF:istä eikä niitä ala turhaan myymään. Parhaimmassa tapauksessa niiden avulla usea sukupolvi kykenee sanomaan tarpeen tullen fuck you, toteuttamaan rohkeasti unelmiaan tai elämään vähästressisempää elämää.

Olen jo pitkään naureskellut osinkosijoittajille. Osinkostrategiassa on kuitenkin yksi hyvä piirre: ideana on antaa salkun tuottaa osinkojen kautta kassavirtaa eikä varsinaista alkupääomaa myydä koskaan pois. Toki osinkostrategiassa on älyttömiä ja epärationaalisia puolia, mutta sen yksi hyvä puoli on omistajuuden kulttuurin vaaliminen.

Mikä siis on minun sijoitushorisonttini? Toivon mukaan useiden sukupolvien mittainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Tärkeimmät asiat sijoittamisessa(ni) - Vanhat kirjoitukseni yksissä kansissa

  Kokosin tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät blogikirjoitukseni. Ne sisältävät mielestäni tärkeimmät asiat, joita sijoittajan tulisi tietää...

Suosituimmat tekstit